Сокът от целина ни пречиства и пази от диабет


Най-ценното свойство на суровата целина е съдържащият се в нея голям процент на “жив”, биологично активен органичен натрий. Едно от химичните свойства на натрия е поддържането на калция в разтворено състояние, а точно това е необходимо за човешкия организъм.

 

Суровата целина съдържа четири пъти повече органичен натрий, отколкото калций. Този факт го прави един от най-полезните сокове за хора, употребяващи концентрирани захари и нишесте (скорбяла). Хлябът, тестените произведения, макароните, оризът, житните растения – всичко се отнася към класа на концентрираното нишесте. Бялата, кафявата и каква да е друга захар, преминала през промишлена обработка,, както и храна, съдържаща захар (включвайки бонбоните, безалкохолните напитки, сладоледът и т.н.), могат да бъдат отнесени към класа на концентрираните въглехидрати.

 

Опитът ни установи, че подобна храна действа разрушително на организма, а продължителната и употреба води до недостатъчност в храненето, а след това и към заболяване. Ние установихме, че тези концентрирани въглехидрати могат да бъдат причислени към най-разрушителните продукти от храната на нашето "цивилизовано" общество. Никога природата не е имала предвид да натоварва органите на храносмилането с процеси, които да превръщат тези продукти в храна за клетките и тъканите. Резултатът от употребата на тези продукти ние виждаме в израждането на човешкия организъм до степен на умиране, и човек забравя за своите млади години. Ако се разглежда краткият период на живота 40-60 години, старостта не е нищо друго освен пряко оскръбление на природата. Срамно е да се признае, че ние ядем сами себе си и отиваме преждевременно в гроба, угаждайки на апетита си.

 

Първо, калцият се явява като един от необходимите елементи в нашата диета, обаче той трябва да бъде биологично активен - ОРГАНИЧЕН. Когато която и да е храна, съдържаща калций, се вари или обработва, както и при въглехидратните продукти, то калцият в тях автоматично се превръща в НЕОРГАНИЧЕН, а тези атоми са неразтворими във вода и не могат да служат за храна на клетките, от който те се нуждаят за своето възстановяване. Независимо от това ензимите, унищожени при температура 57°С и повече, превръщат тези атоми в мъртво вещество. В резултат тази храна задръства организма, предизвиква болести като артрит, диабет, коронарни нарушения, варикозно разширение на вените, хемороиди, камъни в жлъчкния мехур и бъбреците.

 

Второ, тези отлагания на неорганичния калций, бидейки мъртво вещество, с течение на времето се увеличава, ако не се предприеме нещо, за да бъде отстранен. Обаче при наличие на биологично активен натрий и при съдействието на други елементи и процеси, описани по-долу, тези отлагания /наслойки/ могат да бъдат отстранени от организма.

 

Натрият играе изключително важна роля във физиологичните процеси в организма. Един от тези най-важни процеси е разреждането на кръвта и лимфата и предотвратяване на по-силното им сгъстяване. При тези случаи ценен е само ОРГАНИЧНИЯТ натрий, получен от пресните зеленчукови сокове и някои плодове.

 

Сухото, горещо време се понася по-леко, ако се изпие чаша пресен сок от целина сутринта и същото количество и през деня, между приемането на храната. Това нормализира температурата на тялото и ние се чувствуваме превъзходно.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diabetnews.bg 2013

Източник: internet

Публикациите в този сайт не са предназначени за диагностика, лечение, предотвратяване на диабет или друго заболяване.Материалите са предназначени за информационни цели и не заменят или отменят съветите, предоставени от вашия лекар или друг медицински специалист.Вие не трябва да използвате информацията,съдържаща се тук, за диагностика или лечение на здравен проблем или заболяване, също и предписване на лекарства.

Copyright © 2013 ”Sparkling Development Group” ltd. всички права запазени


« Назад към всички публикации