Домашен крем за лице


За да бъдете красиви, изобщо не е задължително да давате пари за скъпи импортни средства - кремът в домашни условия, приготвен собственоръчно може да бъде не по-малко ефективен. А даже и повече: все пак към покупните кремове се добавят консерванти и аромати, а приготвеният собственоръчно крем съдържа само натурални компоненти (или тези, които лично вие сложите там).

 

 

Рецепта за подмладяващия крем в домашни условия
За крема ще ни трябват:

1 с.л мед, 1 ч.л вазелин, 1-2 капки йод, 1 с.л кастрово масло, неголяма стъклена купичка.

Кремът се прави много лесно:
в купичката първо капваме 1-2 капки йод - именно 1-2 капки, не повече! След това добавяме мед, вазелин и кастровото масло, всичко разбъркваме добре. Между другото, този крем може да се съхранява където и да е, но не повече от 1 месец.
Нанася се подмладяващият крем задължително на почистено лице, преди нанасянето му трябва да се разбърква, може с пръсти, ако вместимостта, в която съхранявате крема го позволява).
След нанасянето на крема той трябва да се държи на лицето от 15 минути до 2 часа - колкото време имате. Това прави крема сходен с маските за лице - между другото отлично козметично средство, което можете лесно и бързо да приготвите в домашни условия.
Този подмладяващ крем в домашни условия омекотява кожата и я прави еластична, премахва усещането за стегнатост и сухост.
Отделно може да се подчертаят такива свойства на крема, като избелване на кожата: луничките и бенките стават по-светли и незабележими.

 Подмладяващият крем в домашни условия: рецепта втора

За тази рецепта всички, които са я пробвали, се отзовават изключително положително: разказват за потресаващия подмладяващ ефект и за това, колко мека и нежна става кожата.

А между другото да направи такъв крем в домашни условия може всеки:
1 суров жълтък,
100 гр сметана
1 с.л мед,
1 ч.л лимонов сок
2 десертни лъжици коняк -
всички тези ингредиенти са достъпни и се съхранява лесно: в хладилник в стъклен съд.
Така че не отлагайте приготвянето на този крем!
Рецептата му е лесна: всичко компоненти се разбъркват, а след това на почистено лице с памучен тампон се нанася крема. След час се измива с топла вода.

 

 

Увлажняващ крем в домашни условия

Този увлажняващ крем се отличава със своя недълъг срок за съхранение - не повече от 3-4 дена в хладилник. Но за това пък ефектът е отличен!
За да приготвите този увлажняващ крем в домашни условия ще ви трябват:
чиния свежи ягоди
1 ч.л глицерин
1 ч.л овесено брашно.

Приготвя се крема така:
първо изтискваме сока (трябва да се получат около 3-4 с.л)
след това добавяме глицерина, оставяме за малко- около 10 минути.
След това добавяме овесеното брашно и разбиваме.

Крема се нанася задължително на почистено лице.
Освен увлажняването, крема има и избелващ ефект, което също е винаги приятно!

 

 

 

 

 

 

Diabetnews.bg 2013

Източник: http://lvm.blog.bg

 

Публикациите в този сайт не са предназначени за диагностика, лечение, предотвратяване на диабет или друго заболяване.Материалите са предназначени за информационни цели и не заменят или отменят съветите, предоставени от вашия лекар или друг медицински специалист.Вие не трябва да използвате информацията,съдържаща се тук, за диагностика или лечение на здравен проблем или заболяване, също и предписване на лекарства.

Copyright © 2013 ”Sparkling Development Group” ltd. всички права запазени

 


« Назад към всички публикации